Miodowe owoce z grilla z sorbetem cytrynowym

Na upalne dni.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 1 ananas,
- 200 g truskawek,
- 2 brzoskwinie,
- 50 ml soku pomarańczowego,
- 2 łyżki miodu,
- 4 łyżki likieru pomarańczowego,
- 4 gałki sorbetu cytrynowego,
- posiekane pistacje do dekoracji

Przygotowanie:

Ananasa obrać, przekroić na czworo, wyciąć twardy rdzeń, pokroić w plastry. Truskawki umyć, większe poprzekrawać. Brzoskwinie umyć, wypestkować, pokroić. Ananasa i brzoskwinie grillować na tacce aluminiowej ok. 6 minut. Skrapiać sokiem pomarańczowym. Po 4 minutach dodać truskawki. Zmieszać miód i likier. Owoce wykładać na talerzyki, polewać mieszanką miodu i likieru. Nakładać po gałce sorbetu. Dekorować posiekanymi pistacjami.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: brzoskwinie | owoce | grill | desery

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje