Miszmasz z makaronem

Uniwersalna potrawa, do której... pasuje wszystko!

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 3-5

Składniki

  • szklanka białej fasoli (możesz użyć też ugotowanej fasoli z puszki)
  • opakowanie makaronu
  • mieszanka mrożonych warzyw, np. na zupę (może być z ziemniakami, groszkiem, fasolką, kukurydzą, marchewką)
  • 2 pomidory
  • papryka czerwona i żółta (ew. także chili)
  • 200-300 g kiełbasy
  • cebula
  • olej
  • sól, pieprz, papryka, ew. czosnek suszony

1. Fasolę namocz i ugotuj w osolonej wodzie w dużym garnku. Dodaj więcej wody i dorzuć makaron oraz mrożone warzywa. Ugotuj razem (jeśli używasz fasoli w puszce, ugotuj najpierw mrożone warzywa, a później dołóż makaron i gotuj do miękkości; możesz też już ugotowany makaron dodać na samym końcu).

Reklama

2. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pokrojoną kiełbasę, przesmaż razem. Dołóż do garnka wraz z pokrojonymi pomidorami i papryką (ew. także chili, usuwając pesteczki). Duś razem, delikatnie mieszając, aż surowe warzywa zmiękną. Dopraw do smaku i podaj.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje