Mix szaszłyków z dodatkiem musztardy stołowej

Danie w kilka minut? Szaszłyki! Aby je przygotować, wystarczy pokroić ulubione składniki i naprzemiennie nadziać je na szpikulec. Takie smakołyki można piec, smażyć lub grillować, a na końcu maczać z lubością w różnego rodzaju sosach i dipach.

Szaszłyki z kurczakiem
Szaszłyki z kurczakiemmateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Warzywa kroimy na nieduże kawałki podobnej wielkości.

2.  Mięso oczyszczamy, osuszamy i kroimy na nieduże kawałki.

3.  Umieszczamy kawałki mięsa oraz warzywa w osobnych miskach i każdą porcję doprawiamy odrobiną oliwy oraz solą i pieprzem.

4.  Nadziewamy na patyczki naprzemiennie kawałki mięsa oraz warzywa.

5.  Grillujemy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub grillu tradycyjnym po kilka minut z każdej strony - aż mięso i warzywa się zarumienią.

6.  Serwujemy z dodatkiem musztardy. Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas