Muffinowe cukinie

Na przekąskę lub danie główne

Składniki

  • Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 200g
  • Kiełbasa (np. Polska z Kociewskiej Spiżarni firmy Gzella) 100g
  • cukinie młode okrągłe 2szt.
  • rozmaryn świeży 1 gałązka

Składniki

  • pomidory suszone z oleju (razem z olejem) 200g
  • bazylia świeża 3 gałązki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • papryka ostra 1 łyżeczka
  • woda 100ml
  • cukier brązowy 1 płaska łyżeczka
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i gotowe.

Sposób przygotowania

Reklama

Cukinie przekroić na pół i wydrążyć z gniazda nasienne. Z kiszki ziemniaczanej ściągnąć osłonkę, dodać pokrojony rozmaryn i wymieszać. Napełnić połówki cukinii farszem z kiszki. Kiełbasę pokroić w jednocentymetrowe plasterki i pionowo umieścić je w farszu. Tak przygotowane upiec w piekarniku w temperaturze 180 st.C przez około 45 minut.Podawać z dipem z suszonych pomidorów.
Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje