Mus czekoladowy

Dzieci go pokochają.

Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • 3 łyżki cukru 
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 10 ml rumu lub olejek rumowy
  • garść malin

Przygotowanie:

1. Czekoladę pokrój na kawałki. Wrzuć do rondla. Dodaj masło i 4 łyżki wody. Gotuj mieszając do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia i odstaw do ostudzenia. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj do ostudzonej czekolady, wymieszaj.

Reklama

2. Białka ubij na sztywno. Połącz z masą czekoladową i rumem (lub 2-3 kroplami olejku rumowego). Odstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia. Rozłóż do pucharków, ozdób malinami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje