Nadziewane kotleciki z kalarepki z sałatką ziemniaczaną

Z pysznym serem.

Składniki:

Reklama

  • 600 g ziemniaków
  • 2 awokado
  • opakowanie rzeżuchy
  • sok z jednej cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 2 kalarepki
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 4 plastry sera Raclette
  • 3 łyżki sklarowanego masła
Przygotowanie:

Ziemniaki dobrze wymyć, gotować 15 -20 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, obrać, pokroić w plastry.

Awokado obrać, wypestkować, pokroić na kawałki. Cytrynę wymieszać z oliwą, dodać rzeżuchę, wymieszać sok z cytryny z oliwą z oliwek, doprawić solą, pieprzem i cukrem. W misce umieścić ziemniaki i awokado zalać sosem, wymieszać.

Kalarepki obrać pokroić na plastry o szerokości 2-3 mm, jajka roztrzepać. Pomiędzy 2 plastry kalarepki wkładać plaster sera. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na sklarowanym maśle. Podawać z sałatką.

 Czas przygotowania: 60 minut

Jedna porcja zawiera: 3310 kJ/791 kcal


Dowiedz się więcej na temat: kalarepa | potrawy wegetariańskie | ser

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje