Nadziewane roladki z wątroby z ryżem

Z kuchni niemieckiej.

Składniki na 4 porcje:

- 4 plastry wątroby wołowej (po ok. 175 g),
- 4 plastry wędzonego boczku,
- pieprz, sól,
- 20 g masła,

Reklama

- 4 średniej wielkości cebule,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- 1 szklanki bulionu warzywnego,
- odrobina soku cytrynowego,
- 125 g pomidorowego creme fraiche

Przygotowanie:

Wątrobę umyć osuszyć posypać pieprzem. Na plastry wątroby kłaść plastry boczku, zwijać w roladki, spinać wykałaczkami. Roladki opiec na rozgrzanym tłuszczu. Posolić, wyjąć. Cebulę obrać, pokroić i w plasterki, obsmażyć w tłuszczu pozostałym na patelni. Dodać przecier pomidorowy, dolać bulion. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Roladki włożyć do sosu i gotować jeszcze 10 minut na słabym ogniu. Pomidorowe creme fraiche zmieszać z sosem. Roladki wyśmienicie smakują z gotowanym ryżem wymieszanym z posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 minut
Jedna porcja zawiera: 2390 kJ/571 kcal

Dowiedz się więcej na temat: plastry | Kuchnia niemiecka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje