Naleśniki warzywne

Bo naleśniki można przyrządzać nie tylko na słodko.

Składniki:

  • 6 naleśników
  • 4 kalarepki
  • łyżeczka uniwersalnej przyprawy, np. kucharka
  • 2 pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • natka łodygi selera
  • 2 listki pora
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka szczypiorku
  • koperek
  • bazylia

Reklama

Przygotowanie:

1. Kalarepki obierz, pokrój na niezbyt drobne paski. Włóż do garnka, zalej wodą, dodaj łyżeczkę przyprawy, gotuj ok. 10 min.

2. Pomidory umyj, pokrój. Listki pora i natkę selera umyj, posiekaj. Wodę z kalarepek odcedź. Do kalarepek dodaj olej, pomidory, natkę selera i listki pora.

Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem. Smaż, mieszając 5-7 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i posiekany szczypiorek, wymieszaj, przypraw.

3. Naleśniki (możesz je podgrzać w piekarniku) nadziewaj farszem warzywnym, złóż na pół. Posyp koperkiem i bazylią.


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: przepis | naleśniki | przepisy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje