Nocna owsianka ze śliwką kalifornijską

Śniadanie, które stawia na nogi!

Składniki:

  • 200g pokrojonych śliwek kalifornijskich
  • 180g płatków owsianych
  • 600ml mleka migdałowego

Dodatki:

  • miód
  • siemię lniane
  • orzechy
  • nasiona chia
  • jagody goji 
  • świeże jagody
  • jogurt migdałowy
  • inne ulubione dodatki do owsianki

Przygotowanie:

Reklama

1. Wsyp płatki owsiane do dużej miski i zalej mlekiem migdałowym. Całość wymieszaj, przykryj pokrywką lub folią spożywczą i umieścić w lodówce na noc. Rano, przełóż całość do dużego rondla i ustaw na małym palniku. Dodaj pokrojone śliwki kalifornijskie (zostaw kilka do dekoracji) i gotuj przez ok. 10 minut.

2. W razie potrzeby dodaj więcej mleka migdałowego. Po ugotowaniu podziel owsiankę do miseczek i udekoruj dodatkami oraz resztkami pokrojonych śliwek.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje