Oczyszczający koktajl z błonnikiem gryczanym

Jest źródłem wielu cennych przeciwutleniaczy, cechuje go wysoka zawartość błonnika, a jednocześnie niski poziom węglowodanów. Ekologiczny błonnik gryczany, bo o nim mowa, można dodawać m.in. do kefirów, jogurtów, czy pieczywa.

Składniki

  • 1 banan
  • garść szpinaku
  • sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy
  • 150 ml wody
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka oleju z orzecha włoskiego (np. Look Food)
  • 1 łyżeczka chlorelli (np. Look Food)
  • 1 łyżeczka ekologicznego błonnika gryczanego (np. Look Food nagrodzonego znakiem „Doceń polskie” i tytułem TOP PRODUKT)

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki miksujemy i przelewamy do szklanki. Koktajl najlepiej wypić bezpośrednio po przyrządzeniu.

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje