Ogórki faszerowane pastą twarogową

Z pysznym sosem koperkowym.

Składniki:

  • ogórki świeże gruntowe - 10 średnich szt. (lub szklarniowe 2 średnie szt.)
  •  twaróg półtłusty - 150g
  • sos koperkowy np. "Tarsmak" - 6 łyżek
  • czosnek - 1 ząbek
  • sól, pieprz do smaku
  • pomidorki koktajlowe i zioła do dekoracji

Przygotowanie:

1. Ogórki gruntowe przekroić na pół wzdłuż, a szklarniowe w poprzek w 3-4 cm klocki. Częściowo wydrążyć z nich miąższ łyżeczką. Do twarogu dodać sos koperkowy, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.

Reklama

2. Tak powstałą pastą wypełnić wydrążone ogórki i udekorować pomidorkami koktajlowymi i ziołami.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje