Omlet

Omlety nadają się na pożywne białkowo-tłuszczowe śniadania i wczesne kolacje. Można dowolnie modyfikować ich smak poprzez dodatki. My polecamy nasz bardzo klasyczny przepis. Nie ma mowy, żeby coś się nie udało.

Już jeden omlet z dwóch jaj z dodatkami może być sycącym posiłkiem
Już jeden omlet z dwóch jaj z dodatkami może być sycącym posiłkiem123RF/PICSEL

Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na maśle przez kilka minut, aż się zeszkli.

W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy cebulkę, mieszamy. Wylewamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażymy z obu stron. Gotowy omlet ostrożne przekładamy na talerz.

Posypujemy startym serem i zieleniną. Podajemy np. z pomidorami.

***Zobacz także

"Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawinąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas