Omlet cesarski z jeżynami

Mleko zmiksuj z mąką, tak by nie było grudek.

Omlet cesarski z jeżynami
Omlet cesarski z jeżynami123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 2 porcje:

  • 3 jajka
  • 200 ml mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka drobnego cukru waniliowego
  • 20 dag jeżyn
  • szczypta cynamonu
  • sól
  • masło klarowane do smażenia
  • cukier puder

Sposób przygotowania:1. Mleko zmiksuj z mąką, tak by nie było grudek. Wbij jajka, wsyp cukier waniliowy, cynamon i sól. Ponownie wymieszaj. Masa ma być lekko gęsta.2. Rozgrzej masło na patelni. Wlej całą masę jajeczną, posyp kilkoma jeżynami, zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Po 5-7 minutach przełóż omlet na drugą stronę i smaż kolejne 7 minut. Podawaj od razu, posypany owocami i cukrem pudrem.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas