Omlet z jagodami

Dla dwojga.

Składniki:

Reklama

- 4 jajka,
- łyżka mąki,
- szczypta proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- cukier puder,
- 3 łyżki przebranych jagód,
- łyżka płynnego miodu,
- łyżeczka masła

Przygotowanie:

Białka jajek ubij na sztywną pianę z dodatkiem cukru waniliowego. Wymieszaj z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Gorącą patelnię posmaruj masłem, wylej masę, posyp jagodami. Przykryj i na bardzo maleńkim ogniu podgrzewaj 20 minut aż masa omletowa całkowicie się zetnie. Omlet zsuń na talerz. Polej miodem, brzegi oprósz cukrem pudrem.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: omlet | jaja | dania na słodko | jagody

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje