Omlety bananowe

Sycące i pyszne śniadanie.

Omlety bananowe
Omlety bananowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 banany
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki miodu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • szczypta cynamonu
  • łyżeczka kakao
  • olej do smażenia
  • 10 dag czekolady
  • łyżeczka masła
12 sztuk

Sposób przygotowania

1. Banana zmiksuj, dodaj mąkę, miód, proszek do pieczenia, jajka. Stopniowo wlewaj mleko. Przypraw cynamonem. Odlej 1/3 ciasta i dodaj do niego kakao. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Wykładaj łyżką jasną masę, drewnianym patyczkiem zrób spiralkę z masy kakaowej. Smaż z obu stron. Do miseczki włóż połamaną czekoladę i rozpuść ją w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i mleka. Placki podawaj polane sosem czekoladowym

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?