Opiekane ziemniaki w ziołach

Doskonała alternatywna dla frytek.

Składniki:

  • 4-5 dużych ziemniaków
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • czarny pieprz
  • świeży tymianek i rozmaryn
  • słodka papryka w proszku
  • ostra papryka w proszku

Przygotowanie:

1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wstaw do zimnej, osolonej wody i gotuj do momentu wrzenia. Odcedź, ułóż je w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, dokładnie obtocz je w przyprawach, posyp ziołami.

Reklama

2. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 35-40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij z naczynia pokrywkę.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje