Panierowane zawijasy

Wielbiciele roladek pokochali ten przepis. To pomysł na smaczny i szybki obiad - wystarczy pół godziny i gotowe. Gwarantujemy, że każdy będzie chciał dokładkę!

Panierowane zawijasy
Panierowane zawijasy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Piersi oczyść, zalej mlekiem. Odstaw na noc. Osusz, pokrój na 6 kawałków, rozbij cienko.  Płaty mięsa natrzyj solą i pieprzem. Na każdym ułóż po plastrze szynki i sera, zroluj.

2. Jajka rozkłóć. Bułkę tartą wysyp do miseczki. Dodaj rozkruszone bardzo drobno słone paluszki, wymieszaj.

3. W rondlu rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Roladki zanurzaj w jajkach, panieruj w bułce z paluszkami i smaż na złoty kolor.

***

#POMAGAMINTERIA

Na Farmie Życia w Więckowicach mieszka 10 osób z autyzmem. Żadna z nich nie jest samodzielna, wymagają wsparcia w codziennych czynnościach życiowych. Jeśli Farma nie przetrwa, alternatywą dla jej mieszkańców pozostaje szpital psychiatryczny, koniec czułej opieki, przywiązani pasami do łóżka stracą poczucie bezpieczeństwa, stracą swój dom. Możesz im pomóc! Sprawdź szczegóły >>

W ramach akcji naszego portalu #POMAGAMINTERIA łączymy tych, którzy potrzebują pomocy z tymi, którzy mogą jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch!

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas