Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi

Idealny dodatek do barszczu czerwonego!

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 50 g mrożonych podgrzybków
  • 1 cebula
  • 1 kostka masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 g orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki czarnuszki
  • 1 jajko

Sposób przygotowania

Na blacie rozkładamy gotowe ciasto francuskie. Podgrzybki po rozmrożeniu kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z cebulą na maśle. Do podgrzybków dodajemy posiekane orzechy oraz natkę pietruszki. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem. Następnie na blacie rozkładamy ciasto francuskie. Przekładamy na nie farsz i całość zwijamy w rulon. Gotowy rulon kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie paszteciki przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut, aż ciasto się zarumieni. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje