Pieczarki w pomidorach
Smażone pieczarki w pomidorowym sosie.

Składniki na 6 słoików:
- 3 kilogramy pieczarek, Zalewa: - 1 szklanka oliwy, - 7 łyżek cukru, - 4 duże cebule, - 1 łyżka Vegety, - 1 łyżka soli, olej do smażenia, - 1 słoik przecieru pomidorowego, - 2 litry wody, - 1 szklanka octu, - kilka listków laurowych, ziele angielskie, pieprz mielony,
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, oczyścić, odkroić kapelusze od nóżek. Jeśli grzyby są duże, kapelusze przekroić na pół. Cebule obrać, pokroić w piórka. Pieczarki z cebulą usmażyć na rozgrzanym oleju, posypać solą i pieprzem. Włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą. Słoiki ustawić do góry dnem na ok. 2 godz.
Czas przygotowania 50 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!