Pieczona brukselka z roszponką, orzechami laskowymi i tartym serem parmezan

Wg przepisu Sylwii Wiesenberg.


Reklama

Składniki dla 4 osób:

  • 1 kg brukselki
  • 2 opakowania roszponki Fit&Easy
  • 1 mały pęczek świeżej mięty
  • 100 g sera parmezan w płatkach
  • 1 filiżanka orzechów laskowych
  • Sok z 1 cytryny
  • Oliwa z oliwek
  • Słodka papryka w płatkach, sól morska do smaku

 

Sposób przygotowania:

Umytą brukselkę pokroić w plastry, skropić oliwą z oliwek, oprószyć papryką oraz solą morską, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec przez około 15 minut.

Gotową brukselkę przełożyć na półmisek, posypać płatkami sera parmezan, pokruszonymi orzechami laskowymi, świeżą roszponką, posiekaną miętą i skropić sokiem z cytryny.


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje