Pieczone mięso z fasolką

Mięso będzie smaczne, jeśli je zamarynujesz. Może to być marynata z warzywami.

Składniki dla 4 osób:

Reklama

Mięso:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 5 szalotek
  • 10 dag bekonu
  • natka pietruszki
  • oliwa słodka
  • czerwona papryki
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • 50 ml białego wina
  • 2 łyżeczki miodu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • olej
  • sól
  • pieprz

1. Oliwę wymieszaj ze słodką papryką, solą i pieprzem, posmaruj marynatą cały kawałek mięsa, odstaw na noc. Fasolkę ugotuj. Bekon i szalotki pokrój, podsmaż. Na tym samym tłuszczu obsmaż mięso.

2. W naczyniu ułóż mięso, bekon, szalotki. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Pokrój je. Wymieszaj składniki sosu, polej, nim mięso. Potrawę podawaj z fasolką.

Czas przygotowania: ok. 1,5 h

Wypróbuj!Mięso będzie smaczne, jeśli je zamarynujesz. Może to być marynata z warzywami. Warzywa korzenne pokrój, zalej szklanka wody, gotuj 30 minut. Dodaj ziele angielskie, listek laurowy, goździk, szczyptę imbiru. zagotuj. Wystudź, zalej mięso, odstaw na kilka dni w lodówce.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje