Pieczony rostbef z gruszką

Danie mięsne z owocową nutką

Pieczeń z gruszką
Pieczeń z gruszką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, przełóż do głębokiego naczynia. Zalej winem, octem i oliwą. Dodaj posiekany czosnek, rozmaryn i pieprz. Odstaw na noc do lodówki.  

2. Oczyść mięso z marynaty, natrzyj solą i podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle. Włóż do torebki do pieczenia lub naczynia kamionkowego. Piecz 30 minut w temp. 200 st. C. 3 Po wyjęciu z pieca owiń mięso folią aluminiową. Gdy wystygnie, pokrój na plastry. Podawaj z duszoną gruszką oraz ugotowaną fasolką szparagową.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas