Piernikowe ciasteczka z bakaliami

Zachwycają smakiem i aromatem!

Ciastka - pierniczki
Ciastka - pierniczkimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy i studzimy. Łączymy razem suche składniki, dodajemy rozpuszczone masło oraz pozostałe składniki. Całość zagniatamy do gładkiej konsystencji i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy szklanką koła. Pieczemy przez 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Daktyle, śliwki i żurawinę kroimy w cienkie paski, usuwamy łupiny z pistacji, a następnie siekamy. Polewę przygotowujemy według sposobu podanego na opakowaniu. Dekorujemy nią upieczone pierniczki, a następnie wierzch każdego z nich ozdabiamy bakaliami.

Szybki przepis na pierniczkiInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas