Pierogi ruskie z roszponką

Jeszcze lepsze od tradycyjnych

Składniki

  • ok. 3 szkl. mąki
  • 1 op. roszponki
  • 3 spore ziemniaki
  • 30 dag chudego twarogu
  • 20 dag fileta z kurczaka

Składniki - przyprawy, dodatki

  • 1 duża marchewka
  • 4–5 łyżek klarowanego masła
  • 5–6 łyżek
  • zrumienionych pestek słonecznika
  • tymianek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso ugotuj w posolonej wodzie. Ziemniaki i marchewkę obierz, ugotuj osobno w posolonym wrzątku. Potem marchewkę i mięso pokrój, a ziemniaki i ser zmiel. Roszponkę posiekaj. Dodaj ją do masy ziemniaczanej wraz z mięsem i marchewką. Przypraw. 

2. Z mąki i 3/4 szkl. wody zagnieć ciasto. Rozwałkuj je. Wytnij kwadraty. Nałóż na nie farsz i zlep. Pierogi ugotuj w posolonym wrzątku. Masło stop, polej nim pierogi. Posyp tymiankiem i słonecznikiem. Udekoruj roszponką i marchewką

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje