Pierogi z cukinią i mozarellą

Bez mięsa.

Składniki:

Ciasto: - 30 dag mąki,
- 3 jajka,
- 1 łyżka oleju,
- szczypta soli
Farsz:
- 1/2 cukinii,
- 1 czerwona cebula,
- 1 ser mozarella,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki masła,
- olej
Oraz:
- 1/2 cukinii,
- 1 czerwona cebula

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, 1/2 cukinii i mozarellę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i po chwili smażenia doprawić solą i pieprzem, schłodzić, połączyć z mozarellą. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie.
Pozostałą cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu.
Czas przygotowania: 1 h 20 min.
Przepis na 6 osób.

Dowiedz się więcej na temat: ciasto | pierogi | potrawy wegetariańskie | cukinia

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje