Pikantna, krucha tarta

Prosty przepis dla wielbicieli tart na słono

Czas przyrządzenia: 70 minut

Składniki

  • 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 kostki masła
  • 1–2 łyżki wody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • Na nadzienie:
  • 40 dag mielonego mięsa
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 20 dag selera
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka pomidorów
  • po 1 puszce groszku i kukurydzy
  • 1/2 chili
  • sól, pieprz
  • tymianek

Sposób przygotowania

1. Składniki ciasta zagnieć, schładzaj 30 min. Rozwałkuj, na brzegach wytnij wzorek. Formę wyłóż pergaminem wylep plackiem. Piecz ok. 25 min w 180 st. Warzywa obierz, pokrój w kostkę. Rozgrzej olej, podsmaż na nim rozdrobnione warzywa i mięso.

2. Dodaj pomidory, osączoną kukurydzę i groszek. Przypraw i wymieszaj z posiekaną chili. Duś 20 minut.

3. Nadzienie rozsmaruj na spodzie. Zapiekaj 10 min w temp. 180 st.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje