Pikantne udka z kurczaka

Drugiego dnia są jeszcze lepsze!

Składniki:

  • 4 ćwiartki kurczaka
  • 4 łyżki masła
  • po 2 łyżki papryki mielonej: słodkiej i słodkiej wędzonej
  • 1/2 łyżeczki lub więcej pieprzu kajeńskiego
  • łyżka ziół tajskich
  • 1/2 łyżeczki soli

Reklama

Przygotowanie:1 Wymieszaj wszystkie przyprawy. Udka umyj i osusz, odetnij widoczny tłuszcz. Natrzyj je mocno mieszanką przypraw - także pod skórą.2 Ułóż udka na blaszce wyłożonej folią. Na każdym połóż łyżkę masła. Piecz 45 min w 200°C.

Chwila dla Ciebie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje