Pirackie kanapki

Takie śniadanie na pewno będzie bardziej smakowało.

Kanapki do szkoły
Kanapki do szkoły 123RF/PICSEL

1. Bagietkę rozkrój wzdłuż, przekrój na połówki (paluchy tylko wzdłuż). Każdy kawałek pieczywa posmaruj masłem. Powstałe „kadłuby” łódek poukładaj na osobnych talerzykach.

2. „Pokład” każdej łajby wyłóż umytymi i osuszonymi liśćmi sałaty. Szynkę i plastry sera pokrój na mniejsze kawałki. Rozkładaj na przemian na sałacie, tworząc barwną mozaikę.

3. Rzodkiewki umyj starannie, osusz, odetnij końcówki. Następnie każdą rzodkiewkę przekrój na pół. Kilka łyżek groszku osącz z zalewy.

4. Przygotuj wykałaczki. Nadziewaj na nie połówki rzodkiewek, ozdabiając każdą z nich groszkiem. Patyczki przymocuj do „kadłubów” łodzi tak, by wyglądały jak otwory na wiosła. Zwieńczeniem dzieła będzie umieszczenie na środku każdej kanapki masztu z piracką flagą.

czas ok. 20 min; porcja – 130 kcal cena 1,60 zł

Proste przekąski dla dzieciInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas