Placki twarogowe

Tego smaku nie da się opisać!

Składniki dla: 20 porcji

Składniki

  • 25 dag twarogu 
  • 3 jajka 
  • pół szklanki mąki 
  • 2 łyżki cukru  
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • dżem z owoców leśnych (lub inny ulubiony)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę. Żółtka miksuj z twarogiem, dodaj cukier i cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie połącz z masą serową. 

2. Placki smaż na patelni wysmarowanej niewielką ilością oleju (najlepiej rozprowadź olej za pomocą pędzelka). Nakładaj łyżką porcję ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z dżemem. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje