Placki z Kiszki Ziemniaczanej z kurkami i mozzarellą

Idealnie sprawdzą się w karnawałowym menu

Składniki

  • Kisza Ziemniaczana np. Gzella 3 szt.
  • świeże lub mrożone kurki 200 g
  • mozzarella 100 g
  • cebula 1 szt.
  • czosnek 1 ząbek
  • masło 1 łyżka
  • świeży koperek 1 pęczek
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Wyjąc Kiszkę z flaka i uformować z niej  równe, okrągłe placki. Wyścielić blachę i nastawić piekarnik na 180 stopni. Podsmażyć kurki na maśle, dorzucić cebulę i czosnek. Kilka minut poddusić, doprawić solą i pieprzem. Na placki nałożyć farsz, a następnie mozzarellę pokrojoną na cienkie plastry. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Całość posypać koperkiem i gotowe.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje