Placuszki na kefirze

Idealne do porannej kawy

Czas przyrządzenia: 15 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 2/3 szklanki mąki
  • po łyżeczce proszku do pieczenia i cukru
  • 1/3 łyżeczki soli
  • szklanka kefiru
  • 2 jajka
  • łyżka oleju plus olej do smażenia
  • 30 dag czerwonych i czarnych porzeczek
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj suche składniki. Dodaj kefir, jajka, olej i zmiksuj gładkie ciasto. 

2. Smaż placki na rumiano, po 2 minuty z każdej strony. 

3. Na sos zmiksuj połowę porzeczek z cukrem. Dodaj resztę owoców.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje