Polędwiczki w boczku

Coś na ostro!

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 250 g plastrów wędzonego boczku
  • świeżo zmielony pieprz


Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w grubszeplastry. Oprósz pieprzem, zrumień na olejuz masłem, przestudź. Na każdym plastrzepolędwicy połóż kawałek gałązki rozmarynu.Całość owiń plastrem boczku. Polędwiczki wstawna 15 minut do piekarnika o temperaturze 180stopni C. Przed podaniem oprósz pieprzem i solą.Możesz je ponabijać na patyczki do szaszłykówi podać np. z dipem czosnkowym.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje