Pomarańcze w cieście

Na gorąco.

Składniki na 8 porcji:

Reklama

- 6 pomarańczy,
- 4 jajka,
- 3 łyżki cukru,
- łyżka mąki,
- masło lub olej do smażenia.

Przygotowanie:

Pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry. Żółtka oddzielić, białka ubić na sztywną pianę. Dodać roztrzepane żółtka i mąkę. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. W cieście maczać krążki pomarańczy i kłaść je na patelnię, na dobrze rozgrzany tłuszcz. Podawać gorące, posypane cukrem. Pomarańcze można zastąpić ananasami, gruszkami lub jabłkami.

Czas przygotowania 25 minut

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Dowiedz się więcej na temat: pomarańcza | desery

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje