Porowa z czosnkowymi grzankami

Zagęszczona serkiem topionym

Zupa z porów
Zupa z porów123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pory oczyść, opłucz, pokrój w cienkie plasterki. Cebulę obierz i posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę oraz pory. Smaż 2 minuty. Następnie oprósz je mąką i zalej bulionem. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 8 minut. Zmiksuj na gładko. 

2. Dołóż serek topiony. Podgrzewaj, aż się całkowicie rozpuści. Potem wlej śmietanę. Zupę wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Kromki chleba skrop oliwą. Natrzyj roztartym czosnkiem. Włóż na patelnię i zrumień z obu stron. Zupę podawaj z grzankami.

Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas