Przekąska z mięsem

Z mięsa mielonego.


Reklama


Składniki na 8 porcji:

Ciasto:
- szklanka mąki,
- 2 szklanki mleka, pół szklanki wody,
- 1 jajko, szczypta soli, łyżeczka masła
Farsz:
- pęczek dymki, ząbek czosnku,
- puszka ananasów,
- 50 dag mielonego mięsa,
- sól, pieprz, łyżka oleju,
- pół szklanki sosu słodko-kwaśnego (ze słoika lub fix),
- pół pęczka natki pietruszki, kilka łodyżek szczypiorku

Przygotowanie:

Składniki ciasta wymieszać, odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki. Dymkę umyć i poszatkować. Czosnek wycisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać mielone mięso, sól, pieprz i paprykę. Smażyć około 10 minut. Dodać ananasa z puszki, pokrojony w kostkę, oraz sos słodko-kwaśny. Wymieszać i trzymać na wolnym ogniu jeszcze 10 minut. Naleśniki napełniać wystudzonym farszem, posypanym drobno posiekaną natką pietruszki. Zawiązywać łodyżkami szczypiorku.

Czas przygotowania: 40 minut

Dowiedz się więcej na temat: przekąska | mięso mielone

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje