Przystawka z bakłażanów

Doskonała na przyjęcia.

Składniki:

Reklama

- 1 umyty bakłażan,
- 4 marchewki,
- 3 średnie cebule,
- sól, pieprz, kolendra,
- 2 ząbki czosnku,
- olej,
- majonez

Przygotowanie:

Bakłażan pociąć wzdłuż w cienkie paski. Każdy pasek dobrze z obu stron posolić i zostawić na 40 minut. Dobrze odcisnąć, podsmażyć na oleju z obu stron, wyłożyć na bibułę, dobrze osączyć. Na grubej tarce zetrzeć umyte, oczyszczone marchewki i podsmażyć na oleju. Cebule drobno posiekać i też podsmażyć na oleju. Marchew i cebulę połączyć, dodać do smaku sól, pieprz, kolendrę oraz 2 zmiażdżone ząbki czosnku.
Każdy płat bakłażan posmarować majonezem, nałożyć farsz, zwinąć w rulon. Ułożyć na talerzu i na 15 minut wstawić do lodówki. Podawać jako przekąskę.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje