Pulpety i klopsy. Przepisy Piotra Kucharskiego

Pulpety mięsne to dobry pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny.

Pulpety można podawać z ciabatą, ryżem, ziemniakami lub makaronem
Pulpety można podawać z ciabatą, ryżem, ziemniakami lub makaronem123RF/PICSEL

Do mięsa możemy dodać właściwie wszystko, co lubimy. Sprawdzą się nie tylko aromatyczne przyprawy, ale też drobno posiekane warzywa, jak cebula czy papryka.

Do pulpetów czy klopsików można dołączyć sos. Piotr Kucharski poleca sos z dodatkiem powideł śliwkowych.

Wystarczy na patelni podsmażyć czosnek, ostrą papryczkę i imbir, następnie podlać sosem sojowym i octem. Na końcu "doprawiamy" całość powidłami.

Jak jeszcze możemy urozmaicić tradycyjne pulpety? Zobacz wszystkie pomysły Piotra Kucharskiego!

x-news/INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas