Pyszna zapiekana pierś z kurczaka z żurawiną na musie z sezamu i brokuł z brązowym ryżem

Pomysł na pyszną kolację dla osób dbających o zdrowie i piękną sylwetkę

Składniki

  • 150 g piersi z kurczaka
  • 1 mała garść żurawiny
  • 1 szczypta rozmarynu
  • 4 różyczki brokuł
  • 1 szczypta kolendry
  • 1 szczypta sezamu
  • 50 g brązowego ryżu

Sposób przygotowania

Wykonanie: W piersi robimy kieszonkę i faszerujemy ją uprzednio sparzoną  i poszatkowana żurawiną oraz drobno posiekanym rozmarynem. Pieczemy przez  20 minut w temperaturze 180 st. C. Brokuł parujemy lub gotujemy do miękkości, przekładamy do miksera. Dodajemy sezam, kolendrę i miksujemy do uzyskania konsystencji kremu (jeżeli masa jest za gęsta, dodajemy odrobinę wody). Ryż gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. 

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje