Pyszne sajgonki

Azjatycki przysmak w polskiej wersji. Brzmi ciekawie, zatem warto wypróbować przepis!

Składniki na 8 porcji:

Reklama

- 24 arkusze papieru ryżowego

- 8-10 średnich podgrzybków

- 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej)

- 2 papryki n 2 marchewki

Przyprawy i dodatki:

- pieprz

- sos sojowy

- gałka muszkatołowa

- olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Grzyby oczyść, potnij w plasterki. Marchewkę obierz, paprykę rozetnij, usuń pestki. Warzywa pokrój w słupki. Sałatę opłucz, porwij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim grzyby przez 5 minut. Dodaj marchewkę i paprykę. Smaż kolejne 5 minut. Przypraw sosem sojowym i pieprzem.

2. Arkusze papieru kolejno zwilż wodą, aż staną się gładkie i elastyczne. Na każdym połóż sałatę oraz porcję farszu. Zwiń jak gołąbki. Podgrzej na parze.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje