Pyzy ze skwarkami w sosie pieczarkowym

Na pewno twoje pyzy są najlepsze na świecie, ale co szkodzi wypróbować także nowy przepis?

Pyzy ze skwarkami
Pyzy ze skwarkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Połowę ziemniaków obierz i ugotuj do miękkości. Przeciśnij przez praskę. Drugą część ziemniaków zetrzyj na tarce. Odciśnij je z wody, dodaj do ugotowanych ziemniaków. Wymieszaj z jajkami i solą. Uformuj kuleczki. 

2. Słoninę i boczek pokrój w kostkę i smaż na chrupko. Poszatkowaną cebulę podsmaż na patelni. Wymieszaj słoninę, boczek i cebulę, schłodź. Faszeruj pyzy, formuj kulki. Wkładaj do osolonej wody i gotuj 5 minut do wypłynięcia. Posiekane pieczarki i cebulę smaż na maśle, przypraw, dodaj śmietanę. Pyzy podawaj z sosem pieczarkowym i skwarkami.

Zmysłowe smaki: Kluski na parze z sosem malinowymInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas