Rolada serowa

Doskonała zakąska.

Składniki:

Reklama

- 50 dag żółtego sera,
- 10 dag szynki,
- 3 jajka,
- 30 dag pieczarek,
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 4 łyżki majonezu,
- pieprz, sól, papryka mielona,
- 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Jajka ugotować na twardo i razem z szynką pokroić w kosteczkę. Tak przygotowane składniki połączyć ze sobą, dodać natkę pietruszki, majonez, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Ser w całości, na około 20 minut, włożyć do gorącej wody. Następnie wyjąć i ciepły rozwałkować na cienki placek (ok. 5 mm grubości). Na placku rozsmarować przygotowany farsz i ciasno zrolować. Roladę zwinąć w folię aluminiową i na 2 godziny włożyć do lodówki. Po tym czasie roladę pokroić w plastry i podawać jako zakąskę.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: rolada

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje