Roladki drobiowe

Wyśmienite danie mięsne

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 połówki suszonych pomidorów
  • 4 łyżki oleju
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso opłucz, osusz. Każdy filet rozetnij na płat. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj solą, pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Mięso przykryj folią, włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Połowę boczku pokrój w kosteczkę, wysmaż go na suchej patelni. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia. Suszone pomidory posiekaj. Wymieszaj z boczkiem podsmażonym z cebulą i czosnkiem.Rozłóż na mięsie. Zwiń. Owiń resztą boczku, zepnij wykałaczkami, by roladki nie rozpadły się podczas smażenia. Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki, smaż ok. 12 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron. Podawaj z surówką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje