Roladki z indyka z sałatką ogórkowo-paprykową

Pyszna przekąska.

Składniki:

Reklama

  • po pęczku szczypiorku i pietruszki
  • 350 g chudego twarożku
  • sól, pieprz
  • cukier
  • 160 g plastrów filetu z indyka
  • 2 ogórki sałatkowe
  • żółta papryka
  • mała sałatka
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 5 łyżek oleju
 

Przygotowanie:

Zioła posiekać, wymieszać z twarożkiem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Plasterki indyka przekroić wzdłuż i układać jeden na drugim, nakładać po łyżeczce twarożku i zrolować. Ogórki pokroić w cienkie plastry, paprykę pokroić w cienkie paski. Sałatę potargać na mniejsze kawałki.  Ocet doprawić solą, pieprzem i cukrem, zmieszać z olejem. Warzywa wymieszać z sosem, podawać z roladkami.

 

Dowiedz się więcej na temat: indyk | sałata | przystawki i przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje