Rosół drobiowy z makaronem

Tradycyjny niedzielny obiad.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 3 duże marchewki i korpus z kurczaka,
- 1/2 selera,
- mały por,
- 1 cebula,
- 1 pietruszka,
- listek laurowy,
- 2 ziarenka ziela angielskiego,
- 3-4 goździki,
- 30 dag makaronu wstążki,
- koperek

Przygotowanie:

Obrać marchewkę, pietruszkę i seler, pora opłukać. Cebulę opiec na ogniu. Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać opłukany korpus. Zalać 2 l wody. Zagotować. Dołożyć listek laurowy, goździki i ziele angielskie. Posolić do smaku. Zupę gotować pod przykryciem, na małym ogniu około 45 minut. Następnie przecedzić. Marchewki pokroić w skośne plasterki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Po porcji włożyć do miseczki. Dodać pokrojoną marchewkę. Zalać gorącym rosołem. Posypać posiekanym koperkiem lub natką. Czas przygotowania: 50 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

Dowiedz się więcej na temat: zupa | rosół

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje