Rurki serowe z sałatką z kurczaka i awokado

Łagodne w smaku rurki serowe to propozycja prostej w przygotowaniu, ale efektownej przekąski, która zaskakuje atrakcyjną formą podania.

Składniki

  • plastry sera żółtego np. Edamski Hochland
  • pierś z kurczaka
  • 1 awokado
  • 1 mały brokuł
  • mała puszka kukurydzy
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • ząbek czosnku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na oleju, ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, krótko ugotować w osolonej wodzie - al dente, schłodzić zimną wodą, odsączyć. Awokado pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą, kurczakiem, brokułem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Nakładać na plastry sera i zawijać w rulony. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje