Rurki z mięsem i warzywami

Składniki na 4 porcje: 30 dag makaronu grube rurki, sól, pieprz, 2 marchewki, 1 cebula, 1 łyżka oleju, 50 dag mielonej karkówki, 50 dag pomidorów, suszony majeranek, 1/2 op. rzeżuchy.

1 Na osolony wrzątek wrzucić makaron, ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pomidory pokroić na kawałki. Marchew obrać, pokroić w półplasterki. Dodać do makaronu na 5-8 minut przed końcem gotowania. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dołożyć mieloną karkówkę. Mieszając, smażyć, aż mięso ładnie się zrumieni. Wtedy dołożyć pomidory. Przyprawić pieprzem, solą i majerankiem.

Reklama

2 Makaron z marchewką odcedzić, dołożyć do składników na patelni. Dobrze wymieszać i mocno razem podgrzać. Przed podaniem posypać rzeżuchą.

Dowiedz się więcej na temat: mięso | gotowanie | kuchnia | przepisy | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje