Ryba pieczona z warzywami

Pożywne danie obiadowe

Ryba pieczona
Ryba pieczona123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Warzywa obierz. Cebule potnij w plasterki, a marchewkę i pietruszkę - grubo zetrzyj. Rybę opłucz, podziel na porcje i posól. 

2. Kawałki lina obtocz w mące. Strzepnij jej nadmiar. Włóż na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano z obu stron. Ostrożnie przełóż do żaroodpornego naczynia. 

3. Warzywa usmaż na maśle. Obłóż nimi rybę. Śmietanę przypraw na pikantnie solą i pieprzem cytrynowym. Polej składniki w formie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz przez 25-30 minut.

Genialna zapiekanka z rybąInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas