Ryżowe rozmaitości

Na obiad lub kolację

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 2 porcji

Składniki

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 szkl. ryżu arborio
  • 1 cebula
  • 8 małych pomidorków
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • pieprz
  • 2,5 szkl. bulionu

Sposób przygotowania

1. Fasolkę oczyść, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj, podduś na szklisto na maśle. Domieszaj ryż, smaż 2 minuty. Zalej 1 szklanką gorącego bulionu, zmniejsz ogień. Gdy ryż wchłonie płyn, dodaj fasolkę, wlej 1/2 szkl. bulionu. Gotuj pod przykryciem, dolewając resztę bulionu.

 2. Pomidorki opłucz, przekrój. Gdy ryż i fasolka będą miękkie, wsyp parmezan, dopraw pieprzem. Domieszaj pomidorki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje