Sałatka

Wykwintna propozycja.


Reklama


Składniki:

- 1 spora polędwiczka wieprzowa,
- 1 łyżka ostrej musztardy,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 1 opakowanie mieszanki sałat,
- 10 bardzo świeżych średnich pieczarek,
- 10 malutkich pomidorków,
- 5 dag parmezanu w kawałku,
- 3 łyżki oleju
Sos:
- 6 łyżek oliwy,
- 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny,
- pieprz,
- maleńki posiekany ząbek czosnku

Przygotowanie:

W misce wymieszać musztardę z sosem sojowym, włożyć mięso i obtoczyć je w marynacie, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju lecz na małym ogniu na złoto. Mięso odstawić aby lekko przestygło. Pieczarki oczyścić delikatnie, pokroić w cienkie plasterki, umyte pomidorki przekroić na pół. Do sporej salaterki wsypać opakowanie sałaty, dołożyć pomidorki oraz pieczarki. Mięso pokroić w cienkie plasterki i dołożyć do miski. Wszystkie składniki sosu wymieszać, polać sałatkę. Parmezan pokroić na cienkie wiórki, dodać do sałatki. Przy pomocy sałatkowych łyżek wszystko razem delikatnie połączyć

Dowiedz się więcej na temat: mięso | sałatka | sałatki | polędwiczki wieprzowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje