Sałatka makaronowa

Na ciepło.

Składniki na 4 porcje:

- 1/2 kg makaronu (rurki),
- 2 główki brokułów,
- 1 czerwona papryka,
- 3/4 szklanki oliwy,
- 3 ząbki czosnku,
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego,
- 4 łyżki masła,
- 1 pęczek natki, sól, pieprz,
- 1/2 szklanki tartego parmezanu

Przygotowanie:

1. Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzam, przepłukuję zimną wodą, osączam, odstawiam.
2. Brokuły dzielę na małe różyczki, wrzucam na 2 minuty do wrzącej, osolonej wody. Odcedzam, przelewam zimną wodą.
3. Paprykę i czosnek oczyszczam. Paprykę kroję w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucam na patelnię na rozgrzaną oliwę, smażę minutę. Wkładam brokuły, zalewam składniki bulionem. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotuję 2 minuty.
4. Dodaję makaron i masło, mieszam. Przed podaniem posypuję danie drobno posiekaną natką i parmezanem.

Dowiedz się więcej na temat: sałatki | sałatka | brokuły | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje